Skräddarsydd kostym

Vi ger dig perfekt passform på kostymen | 073-958 67 66

Skräddarsydd kostym

Skräddarsydd kostym – steg för steg

Vill du veta mer om hur det fungerar när vi skräddarsyr en kostym åt dig? Här berättar vi hur det går till steg för steg.

När du väl har bestämt för att det är dags för en ny kostym så börjar vi med att välja vilket tyg du vill att den ska vara i. Ställ först frågan ”vad behöver jag för kostym egentligen?” Har du redan flera mörka kostymer kanske du inte behöver en ny. Vill du han sommarkostym eller en med lite grövre tyg? Att hitta rätt utgångspunkt är viktigt när du ska skaffa dig en ny kostym.

kostym

Priset en viktig faktor

Priset är förstås en avgörande faktor när du väljer vilket tyg du ska ha till kostymen. Det är stor skillnad i pris på en kostym i standardull och en exklusivare svid i exempelvis kashmir.

Nästa steg är att välja vilken passform och stil du är ute efter. När det gäller utseendet finns det många val som måste göras innan vi kan skräddarsy din kostym. Vi börjar med kavajen:

Ska du ha smal eller vid passform på kavajen? Hur lång ska kavajen vara? Hur många knappar ska du ha? En eller fyra knappar eller rent av dubbelknäppt? Hur breda ska slagen vara och vilken form ska de ha? Hur ska slitsen där bak utformas? Fickornas placering är en annan fråga som du kan behöva fundera på.

Byxorna kräver också en hel del beslut innan vi börjar sy kostymen. Ska de ha låg eller hög midja? Hur vid ska byxan vara vid lår, knä och fot? Utseendet på knappar och färg på fodret behöver vi också veta. Och så finns det ju fickor även på kostymbyxan.

Måttning utförs med exakthet

Nästa steg är måttningen. Vi tar ett stort antal mått från hals till fot och använder en halvfärdig kavaj, en så kallad master, när vi provar ut kostymen för dig.

En stor fördel med skräddarsytt är att det går att hitta rätt även om du inte har en perfekt kropp som passar in i en standardmall. Det är inte ovanligt att man kan ha en helt annan storlek över axlarna än runt midjan och då är det svårt att hitta en fabrikstillverkad kostym som sitter bra.

När vi har måttat klart så sker tillskärningen och sedan sys kostymen upp. När det är klart så gör vi en första provningen, är du missnöjd med något så kan vi justera tills kostymen sitter perfekt.

Måttsydda kostymer med perfekt passform!